Salt lampe. 2-3kg

Helt unik Himalaya salt lampe, inkl. fatning og pære. Alle er forskellige i form og farve. Billedet er et eksempel. 

Vanddampe cirkulerer hele tiden i luften overalt i vore huse. Fugtigheden bærer på allergener som støv, pollen, skæl fra kæledyr, røgpartikler og endog bakterier og vira.
Salt er hygroskopisk, hvilket betyder, at det tiltrækker vandmolekyler fra den omgivende luft. En stor saltblok – som en Himalaya saltlampe – tiltrækker særligt meget fugtighed og dermed også de forureningspartikler, der følger med.

Når partiklerne kommer i forbindelse med saltlampen, bliver disse mikroskopiske elementer siddende på saltet i stedet for at svæve rundt i luften, hvor man kan indånde dem.
Mens saltlampen langsomt mættes af den fugtighed, den tiltrækker fra luften, udtørres den af varmen fra den lyskilde, der sidder indeni. Således fortsætter den hygroskopiske virkning lige så længe lampen er tændt.
Denne varme frigiver også vanddamp og på den måde ledes fugtigheden tilbage til luften.. Det vigtigste er, at alle luftbårne forureningspartikler bliver siddende på saltlampen og ikke vender tilbage til den omgivende luft.
Et par gange om måneden er det en god idé, at slukke saltlampen en times tid, lade den køle ned og derefter forsigtigt tørre den af med en fugtig klud for at rengøre den for støv og partikler. Resten af tiden skal man bare lade den være tændt og lade den rense luften i rummet. (Tekst lånt fra nettet)

219,00 kr.